5+1 indok, hogy miért jó a bérszámfejtés kiszervezése.

5+1 indok, hogy miért érdemes kiszervezni a bérszámfejtést

bérszámfejtés magában foglalja a munkavállalók, valamint a munkáltatóval egyéb jogviszonyban állók bér- és bérjellegű juttatásaival, és egyéb jövedelmeivel kapcsolatos adó- és járulékfizetési kötelezettségeinek ügyintézését. Ez jelenti a munkavállalói kifizetések, és a kapcsolódó teljesítendő pénzügyi kötelezettségek kiszámítását, az előírt nyilvántartások vezetését, és az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének előkészítését.

Jó ötlet a bérszámfejtés kiszervezése?

Manapság ember, vagy bérszámfejtő legyen a talpán, aki minden adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettséget megfelelő csapat, vagy technikai háttér nélkül képes nyomon követni, kezelni.

1. Mindenki a saját területén legyen professzionális

Vállalkozóként a vállalkozással kapcsolatos ügymenet, a stratégia megalkotása és betartatása a feladat. Egész egyszerűen nincs időnapi/heti rendszerességgel informálódni a változó jogszabályokról, a megújuló nyomtatványokról és az egyéb aktuális szabályozásokról. Ez akkor is igaz, ha száz alkalmazott van a vállalkozásban, és akkor is, ha mindössze egy. Sőt.Minél alacsonyabb a dolgozói létszám, fajlagosan annál több időt vesz el a szakterületre fordított figyelem. Könyveléskönyvelés árak kedvezően!

2. Hatékony ügykezelés

Egy belsős bérszámfejtő munkatárs átlagosan két-háromszáz munkavállaló adatait tudja kezelni, szemben a bérszámfejtő cég munkatársával,aki ennek a mennyiségnek két- háromszorosát is képes egymaga ellátni. Ennek oka a koncentrált tevékenység, valamint az átfogó, automatizált szoftverek használata.

3. Határidők figyelése, betartása

A jogszabályi környezet naprakész ismerete alapvető elvárás a bérszámfejtő céggel szemben. Egy vállalkozásnak nagyon sokféle adót, járulékot kell befizetnie, ezeket eltérő határidőkkel, különböző nyomtatványokon bevallania. A bérszámfejtés kiszervezése során a megbízott cég felügyeli, hogy az adók, járulékok, egyéb befizetések a jogszabályban előírt határidőre, és helyes mértékben legyenek bérszámfejtve, befizetésre előkészítve. Könyvelés árak kedvezően.

4. Munkavállalói elégedettség növelése

Egy vállalat értékét a munkatársak hozzáállása és elégedettsége is nagyban befolyásolja. A bérszámfejtés kiszervezése növelni tudja az elégedettségi szintet, hiszen minden jogviszonyban lévő érdekelt félidőben, napra pontosan, precízen nyilvántartott kimutatást kap munkabéréről, a levont és befizetett járulékokról, igénybe vett társadalombiztosítási szolgáltatásokról.

5. Információk biztonsága

A legtöbb vállalkozásnál a bér- és munkaügyi kérdések titoktartási kötelezettség alá esnek. A kollégák fizetési csomagjai, egyéb juttatásai nemcsak a piaci szereplők felé, hanem egymás felé is titkosak. A bérszámfejtés kiszervezése során a megbízott cég garantálja az információk bizalmasságát, a titoktartást. Ez nemcsak a cégvezető, hanem a munkatársak számára is biztonságot jelent. Könyvelés szakszerűen!

+ 1 Költséghatékonyság

A bérszámfejtés kiszervezése jellemzően jóval költséghatékonyabb, mint saját bérszámfejtési apparátus fenntartása és rendszeres továbbképzése. Ugyan ez vonatkozik a bérelszámolási szoftverek megvásárlására és a szoftverfrissítésére is. Kedvező bérszámfejtés árak. Egy cikk könyvelés témakörben is! Fenti érvek alapján a válasz egyértelműen igen, jó ötlet a bérszámfejtés kiszervezése.

Egy újabb példa hogy mennyit spórolhat a bérszámfejtés kiszervezéssel egy szakértő portálról itt olvashatja

Könyvelő irodabérszámfejtés, könyvelőSzeged könyvelőBérszámfejtés árak,