Egy jó könyvelő 7 jellemzője ami különösen jó szakemberré teszi!

Egy jó könyvelő  7 jellemzője

Azt senki nem vonja kétségbe, hogy egy cégnek vagy vállalkozónak szüksége van könyvelőre. Mivel kevesen alkalmaznak erre a célra külön embert, a legtöbb esetben könyvelő irodát bíznak meg e szerepellátásával.

Két különböző könyvelő iroda Budapesten dolgozhat hasonló könyvelési árakkal, ezért összeszedtünk 7 olyan egyéb szempontot, amely nagyon fontos a jó könyvelő kiválasztása folyamán:

1. Szerződéssel és számlával dolgozik

Sokat elárulhat egy könyvelő módszereiről, ha nem tartjafontosnak az ügyfelével megkötendő megbízási szerződést.

Egy jó könyvelő Budapesten is leszerződik partnerével, megbízási díjáról pedig minden esetben számlát ad.

2. Rendelkezik felelősségbiztosítással

Egyre inkább elvárt, hogy legyen egy könyvelőnek felelősségbiztosítása és anyagi felelősséget vállaljon az esetlegesen elkövetett, munkájából adódó hibákért, tévedésekért vagy mulasztásokért.

3. Titoktartást vállal

könyvelés Budapesten vagy vidéken egyaránt egy roppant módbizalmi feladat. Egy könyvelő iroda akkor jár el korrekt módon ügyfelével szemben, ha teljes körű titoktartást vállal.

Ügyfelének tudnia kell, hogy maximálisan megbízhat benne és a róla, illetve cégéről szóló bizalmas információk biztonságban vannak könyvelőjénél.

4. Kreatív

Egy könyvelőnek mindig ügyfele érdekeit kell néznie és javaslatokat tennie, mellyel segíti a vállalkozás gördülékeny és költséghatékony működését.

Ötleteivel segíti a vállalkozás költségeinek csökkentését törvényi kereteken belül és segít kihasználni a különböző kedvezményre jogosító lehetőségeket.

5. Precízség

A jó könyvelő pontosan, hiba nélkül dolgozik és soha egy percig sem lehet felületes. A legtöbb vállalkozó nem szívesen foglalkozik a számlákkal, pénzügyi bizonylatokkal, ezért a könyvelőnek kell kialakítania egyhavi, rendszeres kontrollt, hogy minden szükséges dokumentum bekerüljön a könyvelési anyagba. Minden esetben hívja fel a figyelmet az esetleges hiányosságokra és tartsa be a határidőket. Könyvelés profin!

6. Képezze magát

Egy könyvelőnek nem elég egyszer elsajátítania a szakmáját,hanem folyamatos továbbképzésekkel naprakészen kell tartania tudását és nyomon követni a változásokat.

Természetesen a változásokról folyamatosan tájékoztassa ügyfelét, amennyiben a vállalkozás érintett benne.

Egyébként is fontos, hogy bármely felmerülő kérdés esetén álljon rendelkezésre, amennyiben ügyfelének szüksége van rá, lehessen elérni szóban vagy írásban és válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre.

7. Képviselje ügyfelét

A legjobb, ha olyan megbízást adunk könyvelőnknek, mely alapján hivatalos megjelenési kötelezettség esetén képviselni tud bennünket, hiszen érdemben úgyis ő tud intézkedni az ilyen jellegű ügyekben. Adótanácsadás itt helyben.

Rutinjával és tapasztalataival igyekszik a lehető legtöbbet kihozni egy ilyen helyzetből.

Összeállításunkból kitűnik, hogy a kedvező könyvelés árakon kívül vannak más fontos tényezők is, melyeket ajánlott figyelembe venni, mielőtt könyvelőt választunk. Érdekes cikk a bérszámfejtés kiszervezéséről!

Egy jó könyvelő mellett a vállalkozó nyugodtan hátradőlhet és biztos lehet benne, hogy könyvelője majd tájékoztatja a soron következő kötelezettségekről. Bérszámfejtés.

Hívjon minket és kérjen ajánlatot! A számviteli törvény legfontosabb változásai 2018.-ban itt!

Bérszámfejtés profin! Könyvelés SzegedKönyvelő Szeged!