Egyáltalán milyen tanácsokat kaphatunk az adótanácsadó szakembertől Budapesten?

Az adótanácsadó az a szakember, aki a vállalkozások, egyéb szervezetek,magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel kapcsolatos munkát végez,tevékenysége lehet rendszeresen ismétlődő és eseti is.

Mielőtt az adótanácsadó bármilyen tanácsot ad, mindenképpen értelmezi a kapott megbízást, sőt a megbízással kapcsolatos értelmezhető tényeket is. Miután számba vette a tényeket, azok alapján fog az adókötelezettségekről, azok hatásáról és következményeiről a megbízó számára tájékoztatást nyújtani.

Az adótanácsadó szakember általában részt vesz a könyvelő iroda életében, napi kapcsolatot tart a könyvelővel. Közreműködik a megbízó cég adókötelezettségeinek teljesítésében, a könyvelés által készített jövedelem-elszámolások alapján az adóbevallások elkészítésében, sőt a témához kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában és működtetésében is.

Amennyiben az adótanácsadó szakembert a megbízója, munkáltatója felhatalmazza, akkor részt vesz az ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és ezekhez kapcsolódó jogok érvényesítésében, illetve a szükséges ellenőrzésekben is, például tudja ellenőrizni a bérszámfejtést is.

Megbízás alapján az adótanácsadó képviselheti a céget az adóhatóság előtti eljárásokban is. Adótanácsadás Budapesten a 13.kerületben

Mire képes az adótanácsadó?

– A jó adótanácsadó képes teljes körűen ellátni az adótanácsadó feladatokat, úgy,hogy közben alkalmazza a tevékenysége gyakorlására vonatkozó jogszabályokat.

– Alkalmazni tudja a közigazgatási eljárási szabályokat.

– Tudja értelmezni és alkalmazni is a mindig megújuló adójogi eljárási normákat.

– Nyomon követi az adóhatósági iránymutatásokat és a hatósági gyakorlatváltozásait.

– Körültekintően tudja tájékoztatni megbízóját az adózással kapcsolatos teljesítési kötelezettségekről és az ügyfelet megillető jogérvényesítési lehetőségekről is.

– Megbízás alapján ellenőrzi és felügyeli az adókötelezettségek teljesítését.

– Képes az előforduló típuseseteket adaptálni munkájához.

– Teljes körűen átlátja az adó jogszabályokat, melyek alapján képes tanácsot adni a követendő adóügyi magatartást illetően.

Könyvelés és Bérszámfejtés Budapesten a 13.kerületben kedvező könyvelés árakon!

 

 

36/30 298 – 24 – 27