könyvelő és a bérszámfejtő szakemberek is nagyon lényeges és elengedhetetlen munkát végeznek a vállalkozások és cégek számára. Mindkettő munkakörhöz elengedhetetlen a precíz és naprakész tudás, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy a könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanazt jelenti! Ebből a cikkből pedig ki is kiderül, hogy mi a különbség a bérszámfejtés és a könyvelés szolgáltatások között.

könyvelés szolgáltatással a célunk, hogy részletesen és az aktuális törvényi szabályozásnak megfelelően dokumentáljuk a vállalkozás életében létrejövő pénzügyi eseményeket. A könyvelő szakemberek gyűjtik össze, ellenőrzik és rögzítik a cég tevékenysége folyamán létrejött számlákat.

bérszámfejtés folyamata pedig ezzel ellentétben nem a vállalkozás kifelé irányuló tevékenységét dokumentálja, hanem a cégen belüli alkalmazottak foglalkoztatásával összefüggésben keletkező adminisztratív feladatokat biztosítja.

Fontos tudni, hogy mind a kettő tevékenységet szigorú törvényi szabályozások határozzák meg, amelyek országunkban meglehetősen gyakran változhatnak. Abból adódóan, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít annak betartása alól, továbbá a megszegését sújtó büntetésektől, ezért roppant lényeges, hogy a cégtulajdonos egy megbízható könyvelő iroda és bérszámfejtő mellett döntsön.

Vadnay és Társa Bt. magasan képzett munkatársainak a kezei alatt biztonságban tudhatja vállalkozását! Felelősségbiztosítást is biztosítunk, amely azt jelenti, hogy könyvelés és bérszámfejtés szolgáltatásainkra teljes mértékű garanciát vállalunk, ezáltal Önt és vállalkozását semmiképpen nem fogja kár érni a mi hibánk által!

Könyvelés

Tehát, egy könyvelő egy vállalkozás életében végbe menő gazdasági eseményeket dokumentálja, egészen pontosan összegyűjti, rendszerezi és ellenőrzi a kiállított bizonylatokat és a számlákat. A könyvelő kivitelezi és nyújtja be a hatóságok részére a vállalkozás éves eredmény kimutatásait és mérleg kimutatásait, bevallásait és beszámolóit. A könyvelés törvényi szabályozása rendszeresen változhat, ezért a vállalkozást érintő változásokról is a könyvelő nyújt majd felvilágosítást a cég vezetőjének. Ezeket leszámítva a könyvelő készíthet hitelkockázati elemzést és tudásának köszönhetően támogathatja a befektetési döntéseket.

Bérszámfejtés

bérszámfejtés folyamata a cég alkalmazottainak bérügyeit és az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatokat foglalja magában. A bérszámfejtés szolgáltatáshoz kapcsolódnak a munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban beálló cégekkel kapcsolatos bejelentési kötelezettségeknek való megfelelés, az az a munkavállaló beléptetés és kiléptetése, keresőképtelenség bejelentése, betegség végett vagy gyermekápolási táppénz, valamint a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díjat követő kérelmek kivitelezése. A bérszámfejtés feladata ezek mellett a jövedelmek, megbízási díjak és munkabérek számfejtése, ezekkel összefüggő bejelentési kötelezettségek kivitelezése és a befizetendő járulékok és pótlékok pontos meghatározása.

Mind könyvelő, mind bérszámfejtő fogadható egy cégen belül is, de rengeteg kellemetlenségtől szabadulhat meg a cégvezető ezeknek a feladatoknak a kiszervezésével. A Vadnay és Társa Bt. megbízható könyvelés és bérszámfejtés szolgáltatást biztosít kedvező árak mellett. Kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk vagy kérjen árajánlatot!